Matthew 2-month banquet @ 北京人家 (Yahoo copy版)

補貼返昨晚開心食飯+影相片段~~~
同以前不一樣, 媽媽雖然仍然會影食物相, 但現已重視同Matthew的合照更多! 

成日留在本區太悶, 這晚七大一小搭西鐵去了荃灣西的荃新天地 北京人家 食飯

 第2次來了, 主要貪佢環境高雅, 又以紅色為主題夠哂喜慶

美心中菜常見的前菜x2


四川成都口水雞 --- 為嗜辣的老公而點


帥府雞絲大拉皮


乾貝砂鍋菜膽雲吞雞


北京松鼠桂花魚 


江蘇高郵鹹蛋蝦


老四川水煮牛肉 --- 唔駛講又係老公飛弗



四合院和尚戴帽


蜜汁富貴火腿 


蒸銀絲卷 --- 又是老公至愛, 在KO兩碗白飯後仍要來一客!!


首訪的甜品令人失望, 這次點的梨園釀沙芋餅卻超級美味, 又香又軟又甜又糯, 正! 


楊枝甘露只得椰味而無芒果香甜, 好唔得...


是晚真正主菜 (其實係主角) 係Matthew先o岩!!  快D同媽媽合照啦~~ 


同爸爸合照~~~


同叔仔合照.. 「咦, 依個人咁似爸B o既?」睇得出Matthew仔有D疑惑啊~~ 



同姨仔合照~~



同公公合照~~

 仲有嫲嫲~~


同埋婆婆~~~

 飯後大家又到商場影相~~ Matthew仔對場內的聖誕佈置好感興趣呢! 


太好奇了, Matthew唔肯正經同爸爸合照...


結果爸爸決定扮佢向上望, 哈哈~~ 


由Matthew出生一刻, 這是一家三口第2次合照, 好溫馨~~ 



結果昨晚由荃新天地, 帶Matthew兜到如心廣場, 再折返西鐵站~~
Matthew全程一直望望望, 回程時已非常累了, 媽媽貪玩將leaflet放上他臉上都不覺呢! 



話咁快就兩個月, 去第三個月時, 媽媽已經要返工了, 諗起都唔捨得Matthew啊.... 

沒有留言:

發佈留言