小兄妹的珍貴互動2

終於寫完11/30~12/1在澳門的食評,不過其實在那裡還拍了小兄妹不少合照,甜魔媽媽也很想與大家分享! 說起來爸爸因為事忙,本來是不打算去的,真慶幸他最後改變主意 (夜船出發),不然諼這動人的照片也不會出現~


有blog友說小兄妹有點似小情人,媽媽也覺得是喔! 其實Matthew仔真的很肉緊妹妹,在家裡已經常常要鍚鍚妹妹,而妹妹也挺喜歡哥哥~~ 血濃於水的親情,真的很奇妙啊!










有時媽媽又在想,除了相親相愛的時光,小兄妹再大些可會吵架,甚至打架? 也不出奇的哦,雖然Matthew很錫妹妹,但有時也會想打妹妹,間中亦會微呷醋,不准媽媽去餵/抱妹妹,以可愛的童聲說「要姐姐,抱妹妹!」





又,其實在打《Matthew做哥哥 ~ 小兄妹的珍貴互動》時,Chloe妹妹俟在Matthew身邊,還是十足一隻小洋娃娃;轉眼她已經長這麼大了! BB真的大得超級快啊~~





其實與BB去旅行,只在留在酒店已是很好的節目。與他們吃飽早餐玩一陣,再一家小睡,然後再起身拍照,更是好得無比的時光!









其實大家有否覺得小兄妹越來越似樣了? 真的,baby Chloe雖然一點不似爸爸 (相反Matthew仔就似足爸爸!),但兩兄妹還有不少的角度相當相似呢~ 真的太喜歡這一對寶貝了!!



     
** 想收到兩小兄妹的最新消息,可以like一下Matthew and Chloe fanpage哦~~ 

17 則留言:

  1. 妹妹比哥哥的雙眼皮仲深,對眼更圓呢

    回覆刪除
    回覆
    1. 哥哥所有五官都大啲,妹妹就所有野都精緻啲~~~

      刪除
  2. 好Sweet的一對小兄妹呀,yan妳好D未呀

    回覆刪除
    回覆
    1. 佢地真係勁sweet,搞到我忍唔住諗:如果唔係妹妹而係細佬,結果會唔會一樣?放心,我好好多了,希望過埋今晚冇哂事啦~~

      刪除
    2. 我諗matthew鍾意妹妹多D嘞

      刪除
  3. 好溫馨, 第2張相妹妹好似洋娃娃, 靚版椰菜娃娃:)

    回覆刪除
  4. 兄妹倆皮膚好似雞蛋咁滑,真羨慕!
    戚眉最似!

    回覆刪除
    回覆
    1. 嘻嘻,佢地的皮膚證明媽媽陀b時真係唔駛戒口架!

      刪除
  5. 兩兄妹咁快就開始有互動喇喎~

    有一張妹妹情心款款咁望住哥哥, 好sweet吖~

    回覆刪除
    回覆
    1. 我睇到都超sweet超開心呀~~~ ^^

      刪除
  6. 回覆
    1. 係呀,我地睇到都覺得好sweet sweet!!

      刪除