小兄妹影集3 ~ Xmas Edition

超級鍾意爸爸放假,可以揸下大機影一影小兄妹;今日主要是分享聖誕假中的小兄妹的靚相,不多講了,直接去相吧~~ =)
 

想講一講Matthew哥哥,比起前一年真的大個仔了超多啊... 還記得一年前的Boxing day,帶著他與Charlotte一定食lunch,那時還很BB樣的~~ (詳見《T2 Teppanyaki & Tapas Bar ~ 聖誕CM lunch》)
 







大家還記得爸B的爆笑創作《天地豪情之情海翻波》嗎? 每次見到這個滑梯,媽媽都會諗起的,主角Matthew仔到現在還是一樣表情多多啊,不同的是他實在大個仔了超多!!





去到clubhouse的children playroom玩,Matthew開心到笑咪了眼睛... 哎呀呀,你笑的樣子竟可以這樣似媽媽的啊?!





很開心屋苑也有很繽紛又有氣氛的聖誕佈置,以下兩張照片媽媽也十分喜歡啊!!!



影完哥哥Matthew,也少不得Chloe妹妹;雖然她還未能似哥哥通街跑,但表情也日漸豐富了,最近熱烈愛上食雞脾啊!!! 吃得非常滋味的~~



很美的一張,媽媽超級喜歡~~~ 最重要的,爸爸也開始認同,妹妹是越來越可愛啦!!
   
又,媽媽返工後真的很忙,很久沒有upload影片;難得爸爸放假才有時間去剪輯video,今晚送上第一段! 遲些日子還有下集,要密切留意哦~~
 
 
更多小兄妹相集及影片可見:
偏心的爸爸 (1) ~ 小兄妹影集
小兄妹影集again
小兄妹的珍貴互動2
  
 
** 想收到兩小兄妹的最新消息,可以like一下Matthew and Chloe fanpage哦~~
 

10 則留言:

  1. Matthew仔真係越大越似妳呀

    回覆刪除
    回覆
    1. 都係似爸爸多d, 笑時就例外, 兩兄妹都有正正香蕉眼呀~~ :P

      刪除
  2. matthew仔玩波波玩得超興奮呀!
    妹妹食雞脾都好陶醉喎

    回覆刪除
    回覆
    1. 係丫, 個波波tent好易收藏, 都幾推介的
      妹妹的雞脾更加正到無朋友啦, 我都想食下~~ :p

      刪除
  3. 一口氣追睇返好多篇, 媽媽好勤力.
    妹妹越大越靚女+可愛, 齋飲奶奶好悶, 所以要自己揾d野咬吓囉 :D
    睇返一年前哥哥仲係bb樣, 真係大左好多, 如果D片有多D哥哥既bb話就好lu,
    諗起 Matthew 仔果句"爸爸唔勁"真係好好笑.

    回覆刪除
    回覆
    1. 依家有兩件, 加上本身的食記, 真係好多野想寫都寫唔哂呀!
      但好似妳都睇到, bb大得超快, 唯有勤力d記低依d珍貴片段, 等以後可以回味, 而「爸爸唔勁」當然又係一段經典珍貴回憶啦! XD

      刪除
  4. 回覆
    1. 多謝丫, 我真係好鍾意佢地! ^3^

      刪除
  5. 由細到大都覺得CHLOE妹妹好得意嫁!!仲好中意佢添

    回覆刪除
    回覆
    1. 咁以後多d約出黎見, 希望妹妹對住妳多d, 大個時會收起肚腩, 都似妳咁靚咁fit! :p

      刪除