Kinder Humpty x 為食Matthew奇遇記

話說Matthew近期極喜歡Kinder出奇蛋蛋,同時他其實也很喜歡Humpty Dumpty這首童謠;甚麼,大家不知道大名鼎鼎的Humpty Dumpty是誰? 快去Youtube search一下這隻傳奇蛋蛋吧,他可是一隻非常經典的悲劇蛋蛋啊!
 
http://www.youtube.com/results?search_query=Humpty+Dumpty&sm=3


無論如何,重點其實是爸爸一天在超市見到一盒既有齊Kinder出奇蛋蛋,又酷似Humpty Dumpty蛋蛋的公仔禮盒,就馬上買下給他,並非常期待Matthew豬開心的反應了! 


結果呢,Matthew真的很喜歡這禮盒,並急不及待要打開了!! 之不過,令到爸爸意外的事出現了......



見到Kinder蛋蛋!!!!
Humpty公仔就馬上置諸一旁............ @@
在爸爸極力要求下,好動豬才勉強與Humpty公仔來一兩張合照.... 此後媽媽基本上都不在家裡再察覺這隻公仔的出現及蹤跡了....... 注意力全去了隨街都可以買到的Kinder蛋蛋身上,Matthew仔果然是個吃貨啊!



十分感慨的爸爸,為此特意製作了一段影片,來記錄這件趣事,搞笑得來又有點溫馨,大家也一起看看吧!!



最後,大家記得好好與家人共渡珍貴的週末啊~~~ =)
 
  
** 想收到兩小兄妹的最新消息,可以like一下Matthew and Chloe fanpage哦~~
 

14 則留言:

  1. Matthew仔個樣真係好可愛,好有童真,奇怪還未有廣告商向他招手!

    回覆刪除
    回覆
    1. 係啦, 快d變做小明星, 等我可以升級做星媽唔駛撈 :p

      刪除
  2. 可愛Matthew表情多多, 真係抵錫呢~~

    回覆刪除
    回覆
    1. 琴日真係醜怪豬, 失禮c人啦!!! :p

      刪除
  3. 睇matthew仔勁開心既樣, 一定好滿意呢樣又有得食又有得玩既野喇!

    回覆刪除
    回覆
    1. 其實本身我同老公都唔鍾意依款新kinder蛋蛋, 覺得舊個款原殼的有風味好多, 不過見到matthew咁鍾意, 依家都好感加返唔少~~

      刪除
  4. 尋日Matthew 成日講,先知道佢咁鐘意
    得啦,下次諗買禮物冇咁煩:p

    回覆刪除
    回覆
    1. haha, 都係架, 佢仲要鍾意「好多蛋蛋喎!!」 ;)

      刪除
  5. MATTHEW收到禮物個樣好可愛呀

    回覆刪除
    回覆
    1. 之唔係佢個charming樣, 引到我地輪流係咁買kinder蛋蛋俾佢囉! ;)

      刪除
  6. matthew果然係鍾意食多過玩呢!好可愛~~~ (≧∇≦)

    回覆刪除
    回覆
    1. 完全遺傳哂爸媽的為食基因呀, haha

      刪除