甜魔家的廣告孖寶

踏入9個月的Chloe妹妹真的越來越可愛,至於Matthew哥哥就繼續不變的活潑又精靈,最近也一連接拍了兩個廣告呢!  


 
第一個是某個嬰兒用品的廣告,同時要拍硬照與影片,時間頗長,薄酬,當是賺經歷啦。當日因物件較多沒帶大機,只用舊機拍了些snapshot,但Chloe妹妹的造型實在十分可愛+搶鏡,連哥哥都忍不住鍚下去了??


其實,是因為他見到妹妹手臂上打針後的傷口,覺得妹妹痛痛,所以鍚鍚來安慰她... 好sweet呢! =)



  
當日始終還是Matthew戲份較多,也附送更多的snapshot,並且要講:這隻為食豬,拍一段video要食人家三個豆沙餅,又主動去拎鑊鏟並更多的煮食用具,其實,他應該要去拍飲食節目而非baby products囉! XD
  

Matthew: 媽媽話我應該拍飲食/煮食節目,大家覺得呢?
最後.., Chloe妹妹繼續出賣色相-----肥美的大脾是也!
真的期待廣告片的完成,到時甜魔媽媽也會與大家分享! 至於第二個廣告,是端午假時幫友人新開的Playgroup拍硬照,零酬,不過拍攝過程十分輕鬆,當是給小兄妹玩樂啦。
 

比起Matthew哥哥,Chloe妹妹去到陌生地方會比較緊張,起初都是皺著眉的;不過由細節位可見,其實這隻妹妹豬也越來越八卦了,當日抓著那裡的書本及波波,不願放手,玩了好久好久呢!
 

很窩心的是,在甜魔媽媽每天都堅持讀故事書/唱歌/認字卡後,小兄妹都對書本很有興趣了! 一見到書總會自己主動去揭去看,令到爸媽都很開心~~~ =)
 

也來一張母子女的合照吧~~~
Chloe妹妹真的太可愛了,或者應該說,這個時期的BB就是最最最的可愛的,相機的焦點完全離不開她啦!!



直到一眾較大的小朋友開始拍攝上堂的情況 (Matthew與餅印爸爸出場!),媽媽也忍不住繼續拍另一邊在吃麵包的Chloe妹妹。


說過了,Chloe妹妹開始越來越為食,早前除了對牙仔餅一試傾心,吃這麵包更是口水直流,可愛又好笑!!
 

好味到手舞足蹈!!!

有點肉緊的咬下去~~~~~
Chloe妹妹太可愛了!
甜魔媽媽也為Chloe妹妹拍了video,可知妹妹為食之餘,聽到熟悉的音樂 (正好中心播著每天媽媽都會play的Oxford Path童謠!) 也會興奮地擺手擺腳,可愛極了!! =)
 
  
說真的,BB的可愛時期過得很快,大概歲半左右他們又會開始脫離baby階段,漸漸變成小朋友 (Kid),真的要趁年幼多多拍照/拍片。最後,再附上更多爸爸為小兄妹在天際萬豪酒店拍的照片,Matthew仔的半裸上陣+陽光燦爛式陽光,還有Chloe妹妹的淚眼咬青蘋果,兩個都可愛得令媽媽心痛,媽媽真的好愛這一對寶貝啊~~~~~
 





   
** 想收到兩小兄妹的最新消息,可以like一下Matthew and Chloe fanpage哦~~

14 則留言:

  1. 回覆
    1. 係啦, 女仔o係依方面真係特別令人憐愛同心軟!

      刪除
  2. 妹妹好搞笑呀,淚眼食蘋果
    好想錫啖佢呀

    回覆刪除
    回覆
    1. 依家依個時期真係最可愛最好玩, 下星期2又可以一齊食+玩啦

      刪除
  3. 兩兄妹超超可愛!^o^
    好期待睇廣告出街呀!

    回覆刪除
    回覆
    1. 最開心係佢地各有各style, 對住佢地雖然累, 但真係好滿足架

      刪除
  4. 妹妹越黎越鍾意食野啦 :DD

    回覆刪除
  5. 食蘋果食得咁辛酸既? hahahaha

    回覆刪除
    回覆
    1. 依輯相係媽媽去左做spa, 妹妹瞓醒後影的, 擺明掛住媽媽啦!

      刪除
  6. 我都覺得孩子宜家半歲左右好可愛,有反應得來,又未會駁咀... 哈哈。

    回覆刪除
    回覆
    1. 好好珍惜丫, 好快佢地又會變成小小monster, 好似matthew咁....!!!!

      刪除
  7. 妹妹滴眼淚....好惹人憐愛!! 好期待他們的廣告呀!

    回覆刪除
    回覆
    1. 我都好期待呀, 到時一定同大家分享!!

      刪除